Achtergrond

Wil je graag samen met je team werken aan ouderbetrokkenheid? Dan ben je hier op de juist plaats!

Op deze website vind je een online coachingstool die secundaire scholen wil ondersteunen in hun zoektocht naar manieren om ouderbetrokkenheid te versterken. De coachingstool ‘Samen met Ouders’ wil secundaire scholen inspireren en professionaliseren bij het werken aan ouderbetrokkenheid. De tool wordt gebruikt om de competenties van het schoolteam te verbreden en te verdiepen en is specifiek ontworpen voor het Secundair Onderwijs (SO) (~ Samen met Ouders’). De coachingstool bestaat uit zes modules: (1) sensibilisering, (2) kennis, (3) inzicht, (4) actie, (5) evaluatie en reflectie, (6) ondersteuning. Deze modules bieden oefeningen en methodieken aan om als school een coachingstraject rond ouderbetrokkenheid op te zetten.

Deze coachingstool kwam tot stand door een samenwerking tussen het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en het Steunpunt Diversiteit & Leren (SDL). In opdracht van OCB zette SDL een actie-onderzoek op naar ouderbetrokkenheid in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. Op basis van de resultaten van dit onderzoek ontwikkelde OCB en SDL een coachingstool voor secundaire scholen.

Ben jij op zoek naar ondersteuning om veranderingsprocessen in het omgaan met ouders in jouw school op gang te brengen? Kom dan naar één van onze ‘train the trainers’ en krijg een account dat je toegang geeft tot de volledige online coachingstool.

Voor meer informatie kan je terecht bij:

de studiedienst van het Onderwijscentrum Brussel (onderwijscentrumbrussel@vgc.be) (OCB)

Celine Mertens (celine.mertens@ugent.be) (SDL)